A nyári forróság legstílusosabb hűsítői a saját készítésű jégkrémek, pláne, ha ilyen jól néznek ki! Elkészítésük mindössze 15 percet vesz igénybe, mi pedig a legkülönfélébb hozzávalókkal és ízekkel kísérletezhetünk a konyhában.
"Piros gyümölcsös hurrikán"
Hozzávalók:
-
250 g eper megmosva, kicsumázva
-
250 g áfonya megmosva
-
60 g cukor
-
300 ml natúr joghurt vagy görög joghurt
Pürésítsd az epret turmixgépben vagy kézi mixerrel, 1 evőkanál cukrot hozzáadva. Tedd félre egy tálkában. Tedd ugyanezt az áfonyával.
Ezután keverd a maradék cukrot a joghurthoz.
Végül rétegezd a három „hozzávalód” a jégkrém formákba (készíts 3-5 réteget), és egy kés vagy keverőpálcika függőleges mozgatásával kicsit „boronáld össze” a rétegeket, ettől lesz olyan szép örvényszerű a mintázat.
Dugd a formáidat a fagyasztóba 3-6 órára, vagyis addig, amíg teljesen meg nem fagyott a jégkrémed.
Bátrabbak virágokkal is próbálkozhatnak, hiszen nagyon jól mutatnak jégbe zárva. Ehető virágok közé tartozik az akác, az árvácska, a bodza, orgona, rózsa, levendula és a kankalin is.
A csodaszép képek Linda Lomelino-nak köszönhetőek, aki szakácskönyv íróként, food stylistként és fotósként nagyszerű munkákat ad ki a kezei közül. Az ételeket olyan gyönyörű környezetben fotózza, hogy sajnálná megenni őket az ember. :)