Kreatív ötletek, érdekességek a divat és a művészet világából

FASHION MARKETING

FASHION MARKETING

Hűsítő finomságok haute couture ruhában

2015. július 17. - AAgi

A nyári forróság legstílusosabb hűsítői a saját készítésű jégkrémek, pláne, ha ilyen jól néznek ki! Elkészítésük mindössze 15 percet vesz igénybe, mi pedig a legkülönfélébb hozzávalókkal és ízekkel kísérletezhetünk a konyhában.


"Piros gyümölcsös hurrikán"

Hozzávalók:

  • 250 g eper megmosva, kicsumázva
  • 250 g áfonya megmosva
  • 60 g cukor
  • 300 ml natúr joghurt vagy görög joghurt

Pürésítsd az epret turmixgépben vagy kézi mixerrel, 1 evőkanál cukrot hozzáadva. Tedd félre egy tálkában. Tedd ugyanezt az áfonyával.

Ezután keverd a maradék cukrot a joghurthoz.

Végül rétegezd a három „hozzávalód” a jégkrém formákba (készíts 3-5 réteget), és egy kés vagy keverőpálcika függőleges mozgatásával kicsit „boronáld össze” a rétegeket, ettől lesz olyan szép örvényszerű a mintázat.

Dugd a formáidat a fagyasztóba 3-6 órára, vagyis addig, amíg teljesen meg nem fagyott a jégkrémed.

Bátrabbak virágokkal is próbálkozhatnak, hiszen nagyon jól mutatnak jégbe zárva. Ehető virágok közé tartozik az akác, az árvácska, a bodza, orgona, rózsa, levendula és a kankalin is.

post8337.jpg

A csodaszép képek Linda Lomelino-nak köszönhetőek, aki szakácskönyv íróként, food stylistként és fotósként nagyszerű munkákat ad ki a kezei közül. Az ételeket olyan gyönyörű környezetben fotózza, hogy sajnálná megenni őket az ember. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr967635628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása