Kreatív ötletek, érdekességek a divat és a művészet világából

FASHION MARKETING

FASHION MARKETING

Megelevenednek Vincent Van Gogh festményei

2016. április 27. - AAgi

Különleges technikával készül film Vincent Van Gogh életéről: több, mint 100 festőművész 2 évvel ezelőtt kezdett hozzá annak az 56 800 olajfestményt elkészítéséhez, melyből végül összeáll majd a lélegzetelállító, egész estét mozifilm. A film technikai megoldása lenyűgöző, minden egyes másodperc megalkotásához 12, Van Gogh stílusában megfestett olajfestményt használnak fel az alkotók.

Már a "Loving Vincent" előzetese is magával ragadó, a 80 perces alkotás idén kerül a mozikba:

A film Vincent és Theo, a két testvér levelezésén alapul, kiegészítve a festő életében fontos szerepet játszó emberekkel készített fiktív interjúkkal, valamint a művész leghíresebb festményeinek történetével.

"Csak a festményeken keresztül tudunk beszélni" - írta egyik levelében Vincent az öccsének. Ez a gondolat ragadta meg a rendező, Dorota Kobiela fantáziáját és indította el a film útját. Az alkotók a művész történetét művészetén keresztül mesélik el.

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-gif-9.gif

12417746_995058480585919_7416208211918085427_n.jpg

Robert Gulaczyk Vincen Van Gogh-ként

12938271_995058393919261_1975370441144538431_n.jpg

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-60.jpg

Vincent életének utolsó 9 évét bemutató animációs film igazi kuriózumnak számít, hiszen soha még ezelőtt ilyen technikával nem készítettek filmet. A Painting Animation Work Stations (PAWS) művészei a lengyelországi stúdiójukban dolgoznak a festményeken és mind a mai napig további szakképzet festők jelentkezését várják, hiszen minden egyes képnek úgy kell kinéznie, mintha Van Gogh festette volna őket.

- Az animátorok a kivetített kép alapján dolgoznak, és összevetik a kiinduló fázissal – magyarázza Piotr Dominiak az animátorok vezetője. – Amikor elkészül a festmény, lefotózzuk, és a folyamat kezdődik előröl. Egy másodperchez 12 filmkockára van szükségünk.

A festőknek nagyon precízen kell dolgozniuk, hogy a képek pontosan illeszkedjenek egymáshoz.

- Munkámat egy projektor segíti, ami a vászonra vetíti a képet. Látom, hogy a fő vonalaknak mennyire kell elmozdulniuk. Megfestem az új kontúrokat. Utána az eredményt összevetem a kiinduló festménnyel. Még az ecsetvonásokra is ügyelni kell – magyarázza Anna Kluza festőművész.

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-61.jpg

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-62.jpg

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-66.jpg

loving-vincent-vangogh-animated-oil-painting-movie-breakthru-trademark-films-gif-7.gif

A filmes csapat eddig 53 ezer fontot (közel 21 millió forintot) gyűjtött a kísérleti film létrehozásához, de a kampányuk még folyik. Reméljük, hamarosan a mozikba kerül ez a különleges alkotás.

 

Forrás: http://www.lovingvincent.com/; https://www.facebook.com/lovingvincentmovie/;  http://hu.euronews.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr658668660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása