Kreatív ötletek, érdekességek a divat és a művészet világából

FASHION MARKETING

FASHION MARKETING

Kedvenc művész: Stella Im Hultberg

2016. május 07. - AAgi

A Dél-Koreából származó művész egyike a kedvenc kortárs festőimnek. A képein megjelenő nőalakok szépsége 2008 óta elvarázsol, Stella stílusát pedig kifejezetten imádom. A nyers nőiesség, a szexualitás és a sebezhetőség magával ragadó keveréke sugárzik minden egyes alkotásából. A képeken megjelenő fiatal lányok szépsége akár a szupermodelleké, mégis tekintetük gyakran szomorúságról és végtelenül reménytelen vágyakozásról tanúskodik. A titokzatosság lételemük, mintha mindig rejtegetnének valamit a kíváncsi szemek elől...

stellaimhultberg_lasya.jpg

Stella im Hultberg alkotásait időrendi sorrendben mutatom be, így jól láthatóvá válnak a művész különböző életszakaszában készített képei, a technikákkal való kísérletezése és modelljeinek érzelmi átalakulása.

2008-2009: Tus, grafit és színes ceruzával készül képek tea-foltos papíron. Stella világát ekkor ismertem meg, így ezek a rajzok különösen közel állnak hozzám, a mai napig a kedvenceim tőle.

 

2009-2010: Olaj és akrilfestés papíron és fatáblán. Stella világa sötétebbé, nőalakjai viszont harcosabbá váltak, bátran néznek bele a közönség szemébe.

2011: Akril festék és színes ceruza fatáblán. A haj kidolgozottsága, a lágy, kerekded vonalak kerültek előtérbe. Stella az arcra koncentrált, a hátteret a fatábla erezettsége adja.

2012: Tus, akril festék és színes ceruza papíron. A fekete-fehér színvilágú képeken az arc vált részletesen kidolgozottá, színt csak a száj és a szemek kiemeléséhez használt a művész. A korábbi évekkel ellentétben a hajat teljesen elhagyja, még csak foltokkal sem érzékelteti. Ezek a képek a másik nagy kedvenceim Stellától, olyan érzés kerít hatalmába, mintha az elnagyolt festékcsíkok és -pöttyök közül egy-egy szellem nézne ki a képekből.

2012: Akril festék  és színes ceruza formára vágott fatáblán. Ebben az évben Stella sok munkáját saját maga által formára vágott fatáblára festette. A csepp alakú képeken a női arcokat levélmotívumokkal, illetve telt színekkel festett geometrikus formákkal egészítette ki.

2013: Tus és vízfesték papíron. Ezeket a képeket a művész várandósan festette, így érthető, miért fordult a figyelme a kislány figurák felé. Nagyon színes, mesebeli világot teremtett születendő gyermekének, mely teljesen elüt eddigi munkáitól.

2015-2016: Tus, vízfesték, akril, színes ceruza és zsírkréta.  Majdnem két év kihagyás után Stella virágokkal és színekkel teli világgal tért vissza. Nőalakjai továbbra is törékenyek, de már bennük rejlik egyfajta magabiztosság és határozottság, melytől közel sem tűnnek olyan sebezhetőnek, szomorúnak, mint pár évvel korábban.

A végére pedig néhány "Work In Progress" képet tartogatok, mert én személy szerint nagyon szeretem látni, hogyan készül el egy-egy kép a művész keze alatt. :)

További képek Stella Im Hultberg honlapján, érdemes végignézni az összes alkotását: http://www.stellaimhultberg.com/

12043028_10153164014829786_3506102978113642224_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fashionmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr468687306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása